29 березня відбувся один із основних заходів ділової програми Міжнародної виставки «Хлібопекарська та кондитерська індустрія 2018» в рамках Міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP 2018 – І етап Всеукраїнського  Конкурсу  хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів «Кращий хлібопекарський виріб 2018» та «Кращий дизайн упаковки 2018» – засідання конкурсної дегустаційної комісії Всеукраїнської асоціації пекарів.

В конкурсі взяли  участь сім підприємств та п’ять науковців і три студенти від Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

На розгляд комісії було представлено:

  • 28 зразків Хліба заварного із суміші житнього та пшеничного борошна;
  • 10 зразків здобних хлібобулочних виробів;
  • 17 зразків борошняних кондитерських виробів;
  • 32 зразки у номінації «Кращий дизайн упаковки», в тому числі 16 – упаковки хлібобулочних виробів і 16 – упаковки борошняних кондитерських виробів.

Всі зразки були зашифровані оргкомітетом. Оцінювання конкурсних виробів проводилось закритим способом згідно з оціночними листами. Оцінювала продукцію Спеціалізована дегустаційна комісія, в складі якої були представники Мінагрополітики, Міністерства охорони здоров’я, ДП «УкрНДНЦ» та ін.

Після закінчення дегустації зразки розшифрували, сповістивши членів комісії щодо найменування виробів та підприємств-виробників. Конкурсна комісії підвела підсумки та визначила переможців конкурсу.

На ІІ етапі Конкурсу всі зразки конкурсних робіт приймуть участь у виставці хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів на стенді Всеукраїнської асоціації пекарів.

Урочисте нагородження переможців конкурсу «Кращий хлібопекарський виріб 2018» та «Кращий дизайн упаковки 2018» відбудеться 19 квітня 2018 під час проведення Круглого столу «Вихід українських хлібопекарів на міжнародний ринок: перспективні території, особливості співпраці».

Організатори Конкурсу: Всеукраїнська асоціація пекарів, ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», за підтримки компаній: «Лейпурін»,  «Екотрейд Захід», ДП «Дьолер Україна», Проект технічної допомоги GIZ «Енергоефективність в компаніях. Консультування підприємств щодо енергоефективності».

Його мета –  популяризація продукції хлібопекарської галузі, втілення цікавих ідей для розширення асортименту хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів підприємств харчової промисловості, широкий обмін досвідом при партнерській співпраці, підвищення престижу професії і залучення широкого кола споживачів.

  • Поділитись: