16 травня – 17 травня  цього року у м.Черкаси відбулася Друга Національна Конференція-Виставка «Хлібна Індустрія – 2024», участь в якій прийняли більше 220 представників бізнесу та 180 підприємств. Серед них:

Виробники хліба та хлібобулочних виробів, борошна, макаронів, круп, інгредієнтів для хлібопечення

Представники ритейлу

Постачальники упаковки, сировини, обладнання і технологій

Представники влади

Інші учасники агропромислового та суміжних секторів

У перший день заходу на учасників конференції чекали:

Чотири панельні дискусії: «Виклики 2024 року перед державою й агропродовольчим бізнесом та шляхи їхнього вирішення», «Стійкість ланцюгів доданої вартості хлібної індустрії», «Альтернативна сировина, інноваційні технології, інноваційні продукти», «Чи співпадають бажання споживачів та можливості виробників?»

Урочисте нагородження переможців та призерів «Всеукраїнського конкурсу хлібобулочних виробів 2024»

Також у перший день форуму розпочалася спеціалізована виставка за участі більш ніж 15 провідних компаній

Модератором першої панельної дискусії «Виклики 2024 року перед державою й агропродовольчим бізнесом та шляхи їхнього вирішення» виступила Олена Ковальова, експерт з питань аграрної політики проєкту IPSA

Cпікерами першої панельної дискусії виступили:

Тарас Висоцький, в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України

Сергій Власенко, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України

Сергій Поліщук, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу – Головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу

Ольга Шевченко, радник Голови Держпроспоживслужби України, заступник директора з міжнародного співробітництва Державного науково-дослідного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів

Віктор Шеремета, перший віцепрезидент Асоціації фермерів та приватних землевласників України

Андрій Табалов, Голова наглядової ради ПАТ Черкаський хлібокомбінат.

Модератор другої панельної дискусії «Стійкість ланцюгів доданої вартості хлібної індустрії» – Олександр Тараненко, перший Віце- Президент ВАП, заступник генерального директора ТОВ «Хлібні інвестиції» (ТМ «ЦарХліб», «Теремно», CHANTA)

Спікерами другої панельної дискусії виступили:

Надія Бігун, заступник Міністра економіки України

Вікторія Виноградова, директорка управління закупівель Державного оператора тилу МОУ

Олег Гетьман, координатор експертних груп Економічної експертної платформи

Наталя Петрівська, виконавчий директор Українського фуд-ритейл альянсу

Сергій Іващенко, начальник відділу по роботі з державними установами та корпоративної соціальної відповідальності ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА»

Третьою панельною дискусією під назвою «Альтернативна сировина, інноваційні технології, інноваційні продукти» керував модератор Борис Шестопалов – співвласник HD-Group і GFS Group (ТМ «Хлібодар», «Запоріжмлин», «Перший хліб», «EveryDay»), Віце-Президент ВАП.

У ролі спікерів третьої панельної дискусії виступили:

Вадим Горєлий, директор GVP Equipment Solutions

Сергій Соц, декан Факультету технології зерна і зернового бізнесу Одеського національного технологічного університету, к.т.н.

Сергій Тонконог, представник Astra Group

Олександр Верещинський, доктор технічних наук, засновник та співвласник ТОВ «ОЛИС»

Владислав Карпенко, керівник групи з розвитку продуктивності та доступу до ринків Програми USAID з аграрного та сільського розвитку АГРО

Модератором четвертої панельної дискусії «Чи співпадають бажання споживачів та можливості виробників?» виступив Владислав Аверченко, генеральний директор ПрАТ «Концерн Хлібпром» (ТМ «Agrola», «Вінницяхліб», «Bandinelli», Grill&Bakery та ін.), Віце-Президент ВАП.

Спікери четвертої панельної дискусії:

Наталія Назаренко, керівник проєкту «Бо-Хліб»

Марина Забарило, директор Consumer Panel Services GfK Ukraine

Павло Мірзак, Асоційований Партнер, керівник Вінницької філії ТОВ «Глобал Оушен Лінк»

Дмитро Жигунов, професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів ОТУ.

Роботу на Всеукраїнській фаховій конференції «Хлібна індустрія – 2024» було продовжено наступного дня. Під час другого дня форуму на учасників чекав:

Семінар «Як збільшити експорт української продукції з доданою вартістю за рахунок використання наявних маркетингових інструментів?», який проводився за підтримки програми USAID з аграрного і сільського розвитку Агро. Модератор – Родіон Рибчинський, директор Спілки «Борошномели України».

Паралельні виїзні сесії на ТОВ «ЧеркасиЕлеваторМаш» – спеціалізована сесія «Нові продукти на основі екструзії» та демонстрація і запуск лінії з переробки сої на обладнанні Bronto, та заклад «Бо Хліб» – спеціалізована сесія «Чи можна заробити на хлібній франшизі?»

Крім того, триваласпеціалізована виставка за участі провідних компаній з виготовлення обладнання й упаковки для борошномельних та хлібопекарських підприємств

  • Поділитись: