21 березня відбувся – І етап Всеукраїнського Дегустаційного Конкурсу у відповідності з номінаціями, оцінювання конкурсних зразків Конкурсною дегустаційною комісією.
Номінація 2. Кращий хлібобулочний виріб здорового харчування – 24 зразки;
Номінація 3. Кращий дизайн упаковки хлібобулочних виробів – 22 зразки.
В Конкурсі приймали участь 18 підприємств – членів ВАП
Всі зразки були зашифровані оргкомітетом. Оцінювання конкурсних виробів проводилось закритим способом згідно з оціночними листами. Оцінювала продукцію конкурсна дегустаційна комісія , в складі якої були Президент ВАП та Перший Віце-Президент ВАП, представники підприємств, представники Міністерства охорони здоров’я, ДП «УкрНДНЦ» та Зав кафедри НУХТ.
Після закінчення дегустації зразки розшифрували, сповістивши членам комісії щодо найменування виробів та підприємств-виробників. Потім фахівці ВАП підвели підсумки та визначили переможців конкурсу.
20 – підприємств отримали Гран-Прі;
46 – підприємств отримали дипломи I ступеню;
8 – підприємств отримали дипломи II ступеню.
На ІІ етапі Конкурсу – всі зразки конкурсних робіт приймуть участь у виставці IFFIР-24 «Хлібопекарська та кондитерська промисловість» на стенді Всеукраїнської асоціації пекарів з 16 по19 квітня 2024року.
Урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу-2024 дипломами та Гран-Прі відбудеться 17 травня 2024р. в рамках форуму «Хлібна індустрія -2024» у м. Черкаси.
Організатори Конкурсу: Всеукраїнська асоціація пекарів та підприємства члени ВАП. Мета конкурсу – популяризація продукції хлібопекарської галузі, втілення цікавих ідей для розширення асортименту хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів підприємств хлібопекарської промисловості, широкий обмін досвідом при партнерській співпраці, підвищення престижу професії і залучення широкого кола споживачів.