Всеукраїнський Дегустаційний Конкурс – 2024

21 березня відбувся – І етап Всеукраїнського Дегустаційного Конкурсу у відповідності з номінаціями, оцінювання конкурсних зразків Конкурсною дегустаційною комісією.

На розгляд комісії було представлено -74  зразки:

Номінація 1. Краща Великодня випічка – 28 зразків;

Номінація 2. Кращий хлібобулочний виріб здорового харчування – 24 зразки;

Номінація 3. Кращий  дизайн упаковки хлібобулочних виробів – 22 зразки.

          В Конкурсі  приймали участь 18 підприємств – членів ВАП

Всі зразки були зашифровані оргкомітетом. Оцінювання конкурсних виробів проводилось закритим способом згідно з оціночними листами. Оцінювала продукцію конкурсна дегустаційна комісія , в складі якої були Президент ВАП та Перший Віце-Президент ВАП, представники підприємств, представники Міністерства охорони здоров’я, ДП «УкрНДНЦ» та Зав кафедри НУХТ.

Після закінчення дегустації зразки розшифрували, сповістивши членам комісії щодо найменування виробів та підприємств-виробників. Потім  фахівці ВАП підвели підсумки та визначили переможців конкурсу.

20 – підприємств отримали Гран-Прі;

46 – підприємств отримали дипломи I ступеню;

8 – підприємств отримали дипломи II ступеню.

На ІІ етапі Конкурсу –  всі зразки конкурсних робіт приймуть участь у виставці IFFIР-24 «Хлібопекарська та кондитерська промисловість» на стенді Всеукраїнської асоціації пекарів  з 16 по19 квітня 2024року.

Урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу-2024  дипломами та Гран-Прі відбудеться 17 травня 2024р. в рамках   форуму «Хлібна індустрія -2024» у м. Черкаси.

Організатори Конкурсу:  Всеукраїнська асоціація пекарів та підприємства члени ВАП. Мета конкурсу –  популяризація продукції хлібопекарської галузі, втілення цікавих ідей для розширення асортименту хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів підприємств хлібопекарської промисловості, широкий обмін досвідом при партнерській співпраці, підвищення престижу професії і залучення широкого кола споживачів.

  • Поділитись: