Ділова громада готова  активно включитися до підготовки державної стратегії економічного розвитку країни на 10 років. Представники галузевих об’єднань з Антикризової ради громадських організацій, реального сектору економіки,  експерти і науковці вже мають конкретні пропозиції до цього найважливішого державного документу і докладуть зусиль для відкритого і прозорого діалогу з урядом та офісом президента. Про таке було наголошено на урочистому засіданні Антикризової ради громадських організацій та правління УСПП, присвяченому Дню підприємця.

«Щиро вірю, що саме завдяки підприємницькому таланту ми зможемо побудувати сильну та економічно розвинену Україну.  Підприємець має бути впевнений, що його права захищені, активно доводити свою позицію на всіх рівнях та в результаті відчути  зміни на краще». Такі слова адресував підприємцям, діловій громаді президент України Володимир Зеленський. Свої привітання надіслали також голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль.

Учасники онлайн-засідання зі усієї України наголосили  на необхідності створення в державі більш сприятливого ділового клімату.  Серед проблем, які треба негайно вирішити, вони називають  ефективне функціонування ринку електроенергії, необхідність прискореного будівництва доріг та реконструкції вітчизняної транспортної інфраструктури, недоліки вищої освіти, перш за все – інженерної, важливість   локалізації і імпортозаміщення виробництв, потреба ухвалення програм протидії безробіттю, збереження таких програм, як підтримка сільськогосподарського машинобудування, тощо. Зміни фіскальної, монетарної політики, доступ бізнесу до кредитних ресурсів – без цього, на думку лідерів підприємницької спільноти, економіка розвиватися не буде.

Підприємці висловилися щодо підготовки  державного бюджету на 2021 рік: він  має готуватися в пакеті з програмою соціально-економічного розвитку і передбачати аспекти посткарантинного періоду; тут мають бути враховані потреби адміністративно-територіального реформування, підсилені напрямки державного протекціонізму, прискореного промислового розвитку.

Стратегія економічного розвитку – це документ, де будуть визначені  пріоритетні сфери промисловості, перспективні точки зростання. Головними  є індустріально-інноваційний напрямок,  підвищення конкурентоздатності на міжнародних ринках, підтримка молодіжних стартапів, малого бізнесу.  До неї готуватимуться плани  конкретних заходів на визначені терміни. Про таке поінформувала Генеральний директор Директорату з питань економічної політики Офісу президента України Олена Дьяченко.

«Лише постійний зворотній зв’язок, конструктивний діалог між громадськими організаціями бізнесу та президентом, парламентом та урядом  дозволять країні підготувати та втілити в життя стратегію справжнього економічного перетворення. Професіоналізм і експертні висновки практиків бізнесу є вкрай  цінними, і згадувати про це  необхідно не лише в День підприємця», – підсумував голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.

Традиційно партнери УСПППрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко – привітав Підприємців з професійним святом.

  • Поділитись: