15 червня в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція Голови правління ПАТ «Київхліб» Володимира Череди на тему: «Хто бореться проти соціального хліба у Києві?»

Наприкінці 2014 року ПАТ Київхліб виграв конкурс по створенню об’єктів роздрібної торгівлі хлібом та хлібобулочними виробами, що користуються найвищим споживчим попитом у м. Києві.

Станом на 15 червня 2016 року у місті Києві функціонує 145 таких кіосків, у яких 70% від усієї продукції займає реалізація соціального хліба (Український новий подовий (0,95 кг) – 5,25 грн; Пшеничний київський 1с. (0,65 кг) – 4,05 грн; Батони звичайні, в/с, (0,5 кг) – 4,15 грн).

У вересні 2015 року ПАТ «Київхліб» отримало Акт перевірки ДПІ у Подільському районі ГУ ДВС у м. Києві зі штрафом на суму більше 4 млн. грн. за порушення податкового законодавство у взаємовідносинах з підрядником, який виробляв та встановлював МАФи на виконання інвестиційних договорів.

«Податкова інспекція Подільського району у вересні минулого року виписала акт зі штрафом на суму понад 4 млн грн за несплату ПДВ … Але несплати немає. Ми перерахували всю суму (за встановлення МАФів) разом з ПДВ і послуги підрядник виконав повністю», – зазначив під час конференції Голова правління ПАТ Київхліб Володимир Череда.

Признання цього штрафу – це перший крок до обвинувачення у тому, що кіоски Київхліба ніби то були встановлені з порушеннями, та припису про їх демонтування. У кіосках реалізується 20% від усього виробництва ПАТ Київхліб. Крім того, кожного дня підприємство виробляє до 60 тон  соціального хліба, який реалізовується у цих МАФах за значно нижчими цінами ніж на ринку.

Закриття МАФів, та відповідне скорочення виробництва на 20%, можуть призвести до зменшення штату Київхліба. Саме тому, підприємство продовжує відстоювати свої права та публічно заявляти про безпідставність та наслідки нарахування Фіскальною службою Києва 4 млн грн штрафу.

Після прес-конференція відбулася робоча зустріч Володимира Череди з начальником Головного Управління ДФС у м.Києві Людмилою Демченко.

Під час якої було обговорено Акт перевірки та підстави щодо нарахування штрафу. У ході зустрічі сторони зауважили на необхідності детального вивчення цієї справи. Також, вирішено продовжити конструктивний діалог до повного з’ясування усіх спірних питань щодо нарахування штрафу.

  • Поділитись: