На прохання наших відвідувачів!

В суботу 22 лютого о 14.00 запрошуємо на виготовлення оздоби для короваю: квіти, шишки; пташки, голубки та гуски; стрічки обручем, вужиком та косою…
Майстер-клас проведуть майстри одного з найбільших хлібопекарських підприємств України ПрАТ «Київхліб». Технологи розкажуть про традицію та символіку обрядового хліба і навіть замісять тісто для оздоби. Коровайниці продемонструють і навчать, як заквітчувати коровай. Участь у майстер-класі зможуть взяти тільки 20 осіб (дозволять спробувати й дітям).
Тривалість: 1,5 – 2 год.


Зареєструватися можна за телефонами: (044)278-44-83,
(050)- 71-70-959.


Нагадуємо, що в Хлібні заповідника «Софія Київська», колишній монастирській пекарні 18 ст. триває виставка, присвячена виробництву хліба. В експозиції представлено знаряддя для подрібнення зерна, різні форми для великоднього хліба та пряників 19 – 20 століття (з музеїв Києва), а також зразки обрядового хліба. Цікавими є предмети 11 ст. – корчаги та штампи для проскурок (з фондів НЗСК) тощо.

Приходьте дивитися!

Виставка триватиме до кінця лютого.
Проведення майстер-класу разове.

Автор фото Микола Федорович Козловський
https://www.facebook.com/events/226391001873076/

  • Поділитись: