18 жовтня 2017 року,  в рамках X Міжнародної виставки LABComplEX відбулася  конференція «Впровадження системи контролю безпечності  харчових продуктів на хлібопекарських підприємствах  України». Організатори конференції  Всеукраїнська асоціація пекарів та представництво «Гостол-Гопал д.о.о.»  в Україні.

Конференція розпочалася з привітання усіх учасників з професійним святом – Днем працівників харчової промисловості.

Далі спікери виступили з доповідями на теми:

«Закон  України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (Борейко Оксана, завідувач сектору оцінки ризиків Управління державного контролю Держпродспожив служби, та Кузьменко ЛюдмилаОлексіївна, начальник науково-технічного відділу споживчих експертиз ДП «Укрметртест стандарт»);

«Особливості впровадження діючих процедур НАССР на підприємствах  хлібопекарської галузі» (Бєлофастова Олена Іванівна, генеральний директор FortiusQualityGroup, аудитор AQC);

«НАССР – основа систем управління безпечністю харчових продуктів» (Фесенко Світлана Вікторівна, директор зі стратегічного розвитку FortiusQualityGroup).

Система НАССР є єдиною системою забезпечення безпеки харчової продукції, принципи якої довели свою ефективність і прийняті міжнародними організаціями

Використання системи НАССР дозволяє перейти від випробування кінцевого продукту до розробки превентивних методів. Вона зменшує ризик виникнення випадків щодо загрози їх безпечності. Система НАССР не є автономною програмою, її основою є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути запроваджені і підтримуватися належним чином. Такий підхід вимагає від персоналу потужностей підприємств харчової промисловості дотримання цих принципів, забезпечення знань та практичних навичок у розробленні, впровадженні систем управління безпечністю, їх ефективному функціонуванні.

Для представників хлібопекарської галузі конференція та обговорення питань  щодо впровадження та дії системи НАССР – надзвичайно важлива тема, адже вже через рік ця система безпечності повинна діяти на кожному підприємстві харчової промисловості.

Після доповідей, керівництво «Гостол-Гопал д.о.о.» в Україні провели цікаву презентацію обладнання компанії «Гостол», розповіли про переваги та перспективи співпраці.

Кожне підприємство має особливі потреби, і компанія «Гостол-Гопал д.о.о.» знає, як їх задовольнити, пропонуючи конкретні рішення, в результаті клієнт отримує унікальний об’єкт, який відповідає його потребам, при цьому гарантована найвища якість, як з технічної, так і з конструкторської точки зору.

Компанія співпрацює з багатьма хлібопекарськими підприємствами України, як з великими, так і з малими, встановлює своє обладнання в цехах провідних гравців ринку.

Завершилася конференція нагородженням директором Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Морозом М.А. Дипломами з нагоди Дня працівників харчової промисловості України кращих представників компаній – членів Всеукраїнської асоціації пекарів:

  • ПАТ «Київхліб»,
  • ТОВ «Київхліб»,
  • ТОВ «Одеський коровай»,
  • ТОВ «Холдингова компанія «Хлібні інвестиції»,
  • ТОВ «Перший Столичний хлібозавод»,
  • ПАТ «Теремно Хліб»,
  • ТОВ «Управлінська компанія «Агросервіс 2000» (ТМ «Хлібодар»),
  • ПрАТ «Концерн Хлібпром»,
  • ПрАТ «Харківський хлібокомбінат «Слобожанський»,
  • Українсько-іспанське ТОВ «Урожай»,
  • Дочірнє підприємство «Дьолер Україна».
  • Поділитись: