26 вересня 2019 року в рамках XІI міжнародної виставки LABComplEX відбулася конференція під патронатом Всеукраїнської асоціації пекарів «Законодавство України для харчових підприємств у сфері технічного регулювання та стандартизації».

В конференції взяли участь провідні фахівці підприємств учасників асоціації та усі охочі дізнатися про нововведення у законодавстві, які плануються у найближчі роки.

Після вітального слова виконавчого директора Всеукраїнської асоціації пекарів Жукової Олени Валентинівни, час для доповіді отримала Гордієнко Валентина – директор Київської філії ДП «Київоблстандарт метрологія». У своїй доповіді, розкривши нові законодавчі акти та проекти, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді України, для харчової галузі взагалі приділила більше уваги саме хлібопекарському напряму. Після доповіді, з залу лунало багато питань і слухачі ще довго не хотіли відпускати доповідача. Адже сучасне законодавство дуже швидко змінюється і головні фахівці повинні встигати за усіма нововведеннями.

Наступним доповідачем була Берзіна Світлана – засновник органу з оцінки відповідності продукції «Центр екологічної сертифікації та маркування». Споживач має право знати, що продукція яку він споживає є безпечною для організму. У своїй доповіді Світлана зробила суттєвий акцент на відповідності маркування продукції. Всім відомо, що одна з тенденцій сучасного ринку харчового напрямку в цілому та хлібобулочного в тому числі, є екологічність продукції. Екологічні норми в різних країнах суттєво відрізняються і щоб мати можливість експортувати продукцію, виробники повинні розбиратися у всіх нюансах маркування саме тієї країни, куди буде поставлятися продукція.

Під час конференції відбулися ще дві доповіді, які стосувалися більш торгово-економічного напрямку і презентували їх представники Київського національного торгово-економічного університету:

  • Проведення аудитів систем управління у відповідності з міжнародними стандартами ISO 19011:2018.
    доповідач: Антюшко Дмитро, доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю;
  • Вітчизняні реалії розвитку ринку хліба в Україні.
    доповідач: Трунова Валерія, студентка ІІІ курсу факультету торгівлі та маркетингу.

 

Всі доповіді викликали зацікавленість слухачів та обговорення деталей.

У конференції прийняли участь понад 70 фахівців із 32 компаній.

Після конференції відбулася дегустація продукції, представленої  ТОВ «КИЇВСЬКИЙ ПЕКАРНИЙ ДІМ» та новим членом Асоціації – ТОВ «АЛЬФА-ХЛІБ».

Всеукраїнська асоціація пекарів вдячна всім учасникам, що знайшли можливість прийняти участь у роботі конференції. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

  • Поділитись: