Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП) весь час  тримала руку «на пульсі» щодо вирішення питання забезпечення хлібопекарської промисловості країни природним газом українського видобутку за пільговими цінами, в тому числі формуючи списки підприємств, що підпадають під таке забезпечення.

15 серпня  2022 року Всеукраїнська асоціація пекарів звернулась до Уряду та Президента  щодо забезпечення хлібопекарської промисловості країни природним газом українського видобутку за пільговими цінами до закінчення воєнного стану.

26 серпня 2022 року Всеукраїнська асоціація пекарів  спільно з  об’єднанням  «Укрхлібпром» звернулися до профільного міністерства щодо продовження дії постанови КМУ від 29.04.2022 №489, якою передбачено забезпечення хлібопекарських підприємств газом за ціною 32000 грн.

Крім того, керівництвом ВАП було проведено ряд зустрічей в відповідних органах з цього питання.

В результаті активних дій ВАП та завдяки сприянню керівництва  Міністерства агропромислової політики та продовольства України і особисто першого заступника Міністра Тараса Миколайовича Висоцького 10 вересня 2022 року на засіданні Кабінету Міністрів прийнято постанову №1017, якою продовжено термін дії Положення про спеціальні обов’язки (ПСО) на ринку природного газу з 30.09.2022 до 30.04.2023 року. Таким чином, хлібопекарські підприємства матимуть стабільні поставки газу за ціною, суттєво нижчою за ринкову, а населення України, відповідно, стабільне забезпечення поставок головного харчового продукту –  хліба.

Позитивне вирішення такого надважливого питання ще раз показало необхідність та значущість діяльності Всеукраїнської асоціації пекарів, лозунг якої  «Завжди на захисті інтересів хлібопекарів».

 

  • Поділитись: