10-12 квітня 2019 року у виставковому центрі на Броварському проспекті відбулася головна подія харчової, переробної та пакувальної промисловості – Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP 2019. Протягом багатьох років форум IFFIP  став найбільш значущою подією для ключових операторів ринку. Розробка і впровадження сучасних технологій у виробництво продуктів харчування, упаковки, обладнання, інгредієнтів – важлива складова харчової та переробної галузі.

Організатор форуму IFFIP – лідер виставкового бізнесу України – компанія «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» сприяє становленню і розвитку компаній харчової, переробної та пакувальної галузей, а також просуванню їхньої продукції на ринок України. Форум IFFIP 2019 повною мірою відображає реальну ситуацію в галузі і позначає вектор розвитку харчової промисловості України на найближче майбутнє. Експозиція виставок форуму – «Прод Експо», «Пак Експо», «ПродТехМаш», «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» – представила весь виробничий цикл – від переробки сировини до отримання кінцевого упакованого продукту.

Міжнародна спеціалізована виставка хліба, обладнання, технологій та інгредієнтів «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» відображає останні тенденції розвитку Української хлібопекарської та кондитерської промисловості, а також стан світового ринку хлібопечення і кондитерської справи, сприяє розвитку вітчизняного хлібопечення, демонструє досягнення, передові технології, допомагає в пошуку нових рішень фахівцям хлібопекарської та кондитерської галузі України. Сприяє підвищенню рівня і якості життя Української нації шляхом просування інноваційних, екологічних технологій та продуктів хлібопекарської та кондитерської індустрії. Нестандартні рішення і нові ідеї – секрет успішної роботи галузі сьогодні. Технології та обладнання для хлібопекарської та кондитерської промисловості, сировину та інгредієнти, пакувальне обладнання та матеріали, хлібобулочну та кондитерську продукцію, інвентар та інструменти продемонстрували учасники виставки.

Свої успішні досягнення та інновації демонстрували компанії з України, Словенії, Польщі, Італії, Чехії, Фінляндії, Туреччини та Німеччини та ін. Учасниками виставки стали  виробники і постачальники обладнання та інгредієнтів для хлібопекарської та кондитерської галузі, а основною аудиторією – фахівці хлібопекарської та кондитерської промисловості, керівники, інженери, технологи хлібозаводів, пекарень, міні-пекарень; пекарі, кондитери, ресторатори та інші фахівці. Важлива роль на форумі IFFIP відводиться програмі ділових заходів, яку щорічно відвідують тисячі фахівців. Багатопланова ділова програма дозволила всім учасникам галузі, представникам влади та бізнесу отримати найбільш повне уявлення про тенденції, стан і перспективи світової та вітчизняної харчової, переробної та пакувальної галузей промисловості, обговорити широке коло важливих і гострих питань

Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП), як постійний партнер, врамках Міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP на Виставці «Хлібопекарська і кондитерська індустрія», з метою залучення провідних міжнародних та вітчизняних компаній, фахівців, що працюють в галузі, провела ряд щорічних заходів ділової програми: Всеукраїнський Конкурс «Великодня випічка та упаковка хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів»; організувала Експозицію «Українські виробники хліба та хлібобулочної продукції» (з конкурсними роботами та продукцією підприємств можна було ознайомитись на  стенді Всеукраїнської асоціації пекарів), дуже ефективно  провели роботу Круглого столу «Перспективи розвитку хлібопекарської галузі –прогнози, дослідження, тенденції, тренди».

Стенд Всеукраїнської асоціації пекарівяк завжди привернув увагу відвідувачів виставки широким асортиментом продукції в сучасній упаковці, в тому числі конкурсними роботами, великою кількістю пасхальних виробів, а також ПрАТ «Київхліб» і ТОВ «Київхліб» прикрасили стенд ВАП шедеврами виробників – розкішними короваями.

В конкурсі взяли  участь шість підприємств, п’ять науковців і три студенти від Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.  Конкурс проводили в ІІ етапи.

Організаториконкурсу: Всеукраїнська асоціація пекарів та ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок». Мета Конкурсу –  популяризація продукції хлібопекарської галузі, втілення цікавих ідей для розширення асортименту хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів підприємств харчової промисловості, широкий обмін досвідом при партнерській співпраці, підвищення престижу професії і залучення широкого кола споживачів.

21 березня відбувся І етап – засідання Конкурсної дегустаційної комісії Всеукраїнської асоціації пекарів. На розгляд комісії було представлено: 22 зразки Великодньої випічки; 40 зразків упаковки хлібобулочних і 10 одиниць упаковки борошняних кондитерських виробів.

Всі зразки були зашифровані оргкомітетом. Оцінювала продукцію Конкурсна дегустаційна комісія закритим способом згідно з оціночними листами, в складі якої були представники Мінагрополітики, Міністерства охорони здоров’я, ДП «УкрНДНЦ, «Клубу пакувальників», експерти Спеціалізованої дегустаційної комісії ВАП та представник ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок». Після закінчення дегустації зразки розшифрували, сповістивши членів комісії щодо найменування виробів та підприємств-виробників. Конкурсна комісії підвела підсумки та визначила переможців конкурсу.

Ми щиро вдячні членам комісії за компетентну роботу, особлива подяка Президенту «Клубу пакувальників» за допомогу в організації оцінювання у номінації «Кращий дизайн упаковки». На ІІ етапі Конкурсу з усіма  конкурсними роботами можна було ознайомитись на стенді Всеукраїнської асоціації пекарів. Нагородження учасниківвідбулося під час Круглогостолу.

До роботи Круглого столубули запрошені фахівці з питань підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу, надійні партнери ВАП: Перший Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Сергій Мефодійович Прохоров; Керівник Секретаріату Ради підприємців при КМУ Забловський Андрій Володимирович; радник проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності в Україні» Наталія Усенко; представники Держпродспоживслужби України і  Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Спонсорами заходу стали ПрАТ «Київхліб», J4 s.r.o.та ПП «Галафрут».

В роботі Круглого столу прийняли участь понад 120 учасників. Цей захід  об’єднав як науковців (НУХТ, ІПДО НУХТ, Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Київського національно економічного університету ім. В. Гетьмана, НУБіП, Санкт-Петербурзького філіалу ФДАНУ НІІ хлібопекарської промисловості), так і представики  ділової міжнародної спільноти: головний редактор галузевого журналу  «Пекарь & Кондитер»  і журналу «Хлебопек» Овсяннікова Людмила,  представники Чехії – торгівельний менеджер компанії  «J4 s.r.o.» по країнах СНГ Павло Полачек та комерційний директор TOPOS a.s., Мілан Слабі; представники Польщі – директор Представництва компанії ECOTRADE в Україні Володимир Сербо та власник компанії Бакерес Україна, Вітольд Сіри, власник компанії з Великобританії Vimes Consulting Девід Гільгур, представники бізнесу і фахівці галузі Грузії. Наш круглий стіл  став дійсно міжнародним і з кожним роком шириться круг зацікавлених фахівців.

Зцікавими змістовними доповідями виступилидоповідачі Круглого столу «Перспективи розвитку хлібопекарської галузі – прогнози, дослідження, тенденції, тренди».

1 березня 2019 року відбувся офіційний старт «Мережі енергоефективних хлібопекарів»,Координатором процесу виступила Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП), яка об’єднала навколо ідеї енергоефективності  12 підприємств галузі, що створили  першу в Україні галузеву мережу. Партнери ВАП в проекті  –  Мінекономрозвитку та Держенергоефективності, виконання  здійснюється за підтримки Уряду Німеччини у рамках Проекту GIZ Ukraine «Консультування підприємств щодо енергоефективності». Більше інформації про консультування підприємств щодо енергоефективності надала інформації учасникам радник проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності в Україні» Усенко Наталія. А  про енергоефективність як інструмент стрімкого розвитку підприємств хлібопекарської галузі – керівник напрямку по роботі з промисловими підприємствами «Топ-Інформ» Зіменко Сергій.

Про зміни в законодавстві, що стосуються  виробників харчової продукції, в тому числі і експортерів  та інші актуальні питання при проведенні державного контролю підприємств доповіла  та відповіла на питання учасників начальник відділу безпечності харчових продуктів Держпродспожив служби Новохатня Оксана.

Про основні світові тренди споживання хлібобулочних виробів  проінформував Голова Ради з питань експорту продовольства Ukrainian Food Expo Богдан Шаповал, та з  оглядом ключових тенденцій хлібобулочного ринку Великобританії ознайомив учасників власник компанії Vimes Consulting Девід Гільгур.

З новими підходами до розвитку технологій і асортименту хлібобулочних виробів ознайомила учасників наш надійний партнер доктор технічних наук, ФГАНУ НІІХП Ліна Іванівна Кузнєцова, та  про перспективи та універсальність використання багатокомпонентних висушених заквасок у хлібопекарському виробництві, які доповнили асортимент продукції компанії,  доповів   директор Представництва компанії ECOTRADE в Україні Володимир Сербо.

Про тенденції до збільшення попиту на натуральні наповнювачі надав інформацію  директор ТОВ «Галафрут» Сергій Фотієв.

З сучасними  рішеннями та інноваціями  в хлібопекарській промисловості знайомили учасників  власник компанії Бакерес Україна Вітольд Сіри та комерційний директор Олена Лахмітькова, про рішення з автоматизації виробництва щодо  підвищення конкурентоспроможності підприємств харчової галузі розповів комерційний директор TOPOS a.s., Мілан Слабі.

 

Про тренди та перспективи розвитку хлібобулочної галузі Західного регіону підготувала дослідження наш постійний учасник і надійний партнер  заступник завідувача кафедри технології і організації ресторанного господарства  Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Ольга Романовська.

На всі питання виробників були отримані обґрунтовані відповіді від доповідачів.

І на останок заходу ми підготували нагородження учасників Всеукраїнського Конкурсу «Великодня випічка та упаковка хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів».

Ми щиро вдячні всім учасникам і гостям круглого столу за цікаву і змістовну зустріч, яка допоможе фахівцям галузі вийти на новий рівень.

Форум харчової промисловості та упаковки IFFIP відіграє велику роль у розвитку продовольчого ринку України та підтримки ділової активності його учасників.

Від імені Всеукраїнської асоціації пекарів дозвольте щиро подякувати  організаторам, учасникам та гостям міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP і виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія 2019» за плідну співпрацю.

Сподіваємось, що  проведення заходів Міжнародного Форуму харчової промисловості і в подальшому буде доброю традицією!

Будемо раді вітати Вас як учасників ділової програми Всеукраїнської асоціації пекарів в рамках Міжнародної виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія 2020».

  • Поділитись: