Головна подія харчової, переробної та пакувальної промисловості

18-20 квітня 2018 року у виставковому центрі на Броварському проспекті відбулася головна подія харчової, переробної та пакувальної промисловості – Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP 2018. Протягом багатьох років форум IFFIP  став найбільш значущою подією для ключових операторів ринку. Розробка і впровадження сучасних технологій у виробництво продуктів харчування, упаковки, обладнання, інгредієнтів – важлива складова харчопереробної галузі.

Організатор форуму IFFIPлідер виставкового бізнесу України – компанія «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» сприяє становленню і розвитку компаній харчової, переробної та пакувальної галузей, а також просуванню їхньої продукції на ринок України.

Форум IFFIP 2018 повною мірою відображає реальну ситуацію в галузі і позначає вектор розвитку харчової промисловості України на найближче майбутнє. Експозиція виставок форуму – «Прод Експо», «Пак Експо», «ПродТехМаш», «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» – представила весь виробничий цикл – від переробки сировини до отримання кінцевого упакованого продукту.

Міжнародна спеціалізована виставка хліба, обладнання, технологій та інгредієнтів «Хлібопекарська і кондитерська індустрія» відображає останні тенденції розвитку української хлібопекарської та кондитерської промисловості, а також стан світового ринку хлібопечення і кондитерської справи, сприяє розвитку вітчизняного хлібопечення, демонструє досягнення, передові технології, допомагає в пошуку нових рішень фахівцям хлібопекарської та кондитерської галузі України. Сприяє підвищенню рівня і якості життя української нації шляхом просування інноваційних, екологічних технологій та продуктів хлібопекарської та кондитерської індустрії. Нестандартні рішення і нові ідеї – секрет успішної роботи галузі сьогодні.

Технології та обладнання для хлібопекарської та кондитерської промисловості, сировину та інгредієнти, пакувальне обладнання та матеріали, хлібобулочну та кондитерську продукцію, інвентар та інструменти продемонстрували учасники виставки.

Свої успішні досягнення та інновації демонстрували компанії з України, Словенії, Польщі, Італії, Чехії, Фінляндії, Туреччини та Німеччини та ін. Учасниками виставки стали  виробники і постачальники обладнання та інгредієнтів для хлібопекарської та кондитерської галузі, а основною аудиторією – фахівці хлібопекарської та кондитерської промисловості, керівники, інженери, технологи хлібозаводів, пекарень, міні-пекарень; пекарі, кондитери, ресторатори та інші фахівці. Важлива роль на форумі IFFIP відводиться програмі ділових заходів, яку щорічно відвідують тисячі фахівців. Багатопланова ділова програма дозволила всім учасникам галузі, представникам влади та бізнесу отримати найбільш повне уявлення про тенденції, стан і перспективи світової та вітчизняної харчової, переробної та пакувальної галузей промисловості, обговорити широке коло важливих і гострих питань.

Всеукраїнська асоціація пекарів (ВАП), як постійний партнер, в рамках Міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP на Виставці «Хлібопекарська і кондитерська індустрія», з метою залучення провідних міжнародних та вітчизняних компаній, фахівців, що працюють в галузі, провела ряд щорічних заходів ділової програми: Всеукраїнський Конкурс хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів «Кращий хлібопекарський  виріб 2018»;  організували Експозицію «Українські виробники хліба та хлібобулочної продукції» (з конкурсними роботами та продукцією підприємств можна було ознайомитись на  стенді Всеукраїнської асоціації пекарів), дуже ефективно провели роботу Круглого столу «Вихід українських хлібопекарів на міжнародний ринок: перспективні території,  особливості співпраці».

Стенд Всеукраїнської асоціації пекарів привернув увагу відвідувачів виставки широким асортиментом продукції в сучасній упаковці, в тому числі конкурсними роботами, а також ПАТ «Київхліб» і ТОВ «Одеський коровай» прикрасили стенд ВАП шедеврами виробників – розкішними короваями.

В конкурсі взяли  участь сім підприємств та п’ять науковців і три студенти від Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Конкурс проводили в ІІ етапи.

Організатори конкурсу: Всеукраїнська асоціація пекарів, ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», за спонсорської підтримки компаній: проект  технічної допомоги GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності в Україні»; ТОВ «Екотрейд Захід», ТОВ «Лейпурін»,  ДП «Дьолер Україна». Мета Конкурсу –  популяризація продукції хлібопекарської галузі, втілення цікавих ідей для розширення асортименту хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів підприємств харчової промисловості, широкий обмін досвідом при партнерській співпраці, підвищення престижу професії і залучення широкого кола споживачів.

29 березня відбувся І етап Всеукраїнського  Конкурсу хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів «Кращий хлібопекарський виріб 2018» – засідання Конкурсної дегустаційної комісії Всеукраїнської асоціації пекарів. На розгляд комісії було представлено: 28 зразків Хліба заварного із суміші житнього та пшеничного борошна; 10 зразків здобних хлібобулочних виробів; 17 зразків борошняних кондитерських виробів; 32 зразки у номінації «Кращий дизайн упаковки», в тому числі 16 – упаковки хлібобулочних виробів і 16 – упаковки борошняних кондитерських виробів.

Всі зразки були зашифровані оргкомітетом. Оцінювала продукцію Конкурсна дегустаційна комісія закритим способом згідно з оціночними листами, в складі якої були представники Мінагрополітики, Міністерства охорони здоров’я, ДП «УкрНДНЦ»,  «Клубу пакувальників» та експерти Спеціалізованої дегустаційної комісії ВАП. Після закінчення дегустації зразки розшифрували, сповістивши членів комісії щодо найменування виробів та підприємств-виробників. Конкурсна комісії підвела підсумки та визначила переможців конкурсу.

Ми  щиро вдячні членам комісії за компетентну роботу, особлива подяка Президенту «Клубу пакувальників» за допомогу в організації оцінювання у номінації «Кращий дизайн упаковки».

На ІІ етапі Конкурсу з усіма  конкурсними роботами можна було ознайомитись на стенді Всеукраїнської асоціації пекарів.

Нагородження переможців Всеукраїнського  Конкурсу  хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів «Кращий хлібопекарський  виріб 2018»відбулося під час Круглого столу.

До роботи Круглого столубули запрошені фахівці з питань підвищення конкурентоспроможності українського хлібопечення: Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Денис Анатолійович Красніков; директор проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності в Україні» Рікардо Кюльхайм; директор Київської філії ДП «Київоблстандарт метрологія» Олена Іванівна Бєлофастова.

Спонсором заходу став проект  GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності».

В роботі Круглого столу прийняли участь понад 100 учасників, в тому числі науковці (НУХТ, ІПДО НУХТ, Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, Київського національно економічного університету ім. В.Гетьмана, НУБіП, Санкт-Петербурзького філіалу ФДАНУ НІІ хлібопекарської промисловості), а також представники Білорусії – головний редактор галузевого журналу  «Пекарь & Кондитер»  і журналу «Хлебопек»  Овсяннікова Людмила,  та Чехії – торгівельний менеджер компанії  «J4 s.r.o.» по країнах СНГ Павло Полачек, представники бізнесу і фахівці галузі.

З цікавими змістовними доповідями виступилидоповідачі Круглого столу «Вихід українських хлібопекарів на міжнародний ринок: перспективні території, особливості співпраці»: директор Санкт-Петербурзького філіалу ФДАНУ НІІ хлібопекарської промисловості Кузнєцова Л.І. – «До питання застосування хмелю в технології хліба на заквасках», про «Обов’язковість впровадження діючих процедур HACCP при виході підприємств харчової галузі на міжнародний ринок»- директор Київської філії ДП «Київоблстандарт метрологія» О.І. Бєлофастова, про «Санітарно-гігієнічні вимоги HACCP на підприємствах хлібопекарської галузі» – к.т.н., директор ПП «Гігієнікс»,  сертифікований внутрішній аудитор TUV Nord по системах HACCP Чаповська Роксоляна, про «Фактори успішного продажу українських товарів в міжнародних торгових мережах» – Віце-президент УСПП Д.А. Красніков та інші доповідачі з корисною для виробників  інформацією.  На всі питання виробників були отримані обґрунтовані відповіді щодо вимог якості та безпечності продукції.

Форум відіграє велику роль у розвитку продовольчого ринку України та підтримки ділової активності його учасників.

Від імені Всеукраїнської асоціації пекарів дозвольте щиро подякувати  організаторам, учасникам та гостям міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP і виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія 2018» за плідну співпрацю.

Сподіваємось, що  проведення заходів Міжнародного Форуму харчової промисловості і в подальшому буде доброю традицією!

Будемо раді вітати Вас як учасників ділової програми Всеукраїнської асоціації пекарів в рамках Міжнародної виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія 2019»

  • Поділитись: