ТДВ «САЛТІВСЬКИЙ ХЛІБЗАВОД» є підприємством з безперервним циклом виробництва, що здійснює виробництво і доставку продукції власними силами покупцям і споживачам як на території міста Харкова, так і Харківської та інших областей України під керівництвом Вернигори Ірини Дмитрівни. Виробничі потужності підприємства розташовані на території Харківської міської громади.

      З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, не зважаючи на ворожий обстріл міста Харкова та інших регіонів України, підприємство не припинило виробничу діяльність і доставку продукції, в тому числі батона і пшенично-житнього хліба, які віднесені до соціально значущих видів продукції. Під час дії воєнного стану, введеного на території України з 24.02.2022 року, хлібозавод продовжує виробництво і постачання продукції на замовлення Харківської обласної військової адміністрації на підставі договору на постачання продовольчих товарів для забезпечення потреб населення територіальних громад в регіонах, на території яких тривають активні бойові дії, забезпечує замовлення міських і селищних територіальних громад для задоволення міськими і селищними радами продовольчих потреб населення а також військових частин для потреб ЗСУ.

       З метою забезпечення продовольчої безпеки в Україні, забезпечення роботою і, відповідно, джерела існування, власних працівників підприємства, не зважаючи на ризик для життя і здоров’я населення на території ведення активних бойових дій, керівництвом і фахівцями підприємства вживаються всі можливі в умовах збройної агресії заходи для забезпечення виробництва сировиною, здійснення виробництва хліба для забезпечення хлібобулочними виробами потреб міста і області. При цьому за час дії воєнного стану в Україні, незважаючи на проблеми відсутність сировини, енергоносіїв, часткове пошкодження та знищення спеціалізованих вантажних транспортних засобів, якими здійснювалося постачання борошна на хліба, часткове пошкодження нежитлових виробничих приміщень та тимчасових торговельних споруд підприємства, евакуацію частини робітників в інші населені пункти України та за її межі, різке зменшення замовлень продукції від постійних покупців, а також недотримання платіжної дисципліни покупцями продукції на значну суму тощо, підприємство своєчасно сплачує податки і збори до державного і місцевого бюджетів, виплачує заробітну плату працівникам.

      Загальновідомими є повномаштабні обстріли в місті Харкові мікрорайону Салтівка, саме того, де розташовані виробничі потужності заводу. Під час ракетних та артилерійських обстрілів району САЛТІВСЬКИЙ ХЛІБЗАВОД приймав місцевих мешканців, які потребували укриття від ворожих нищівних обстрілів нашого рідного міста. Разом з працівниками підприємства, які тижнями перебували на заводі у зв’язку з нагальною виробничою потребою, громадяни, що звернулися за терміновою допомогою на підприємство задля збереження свого життя і життя близьких, були забезпечені водою та дахом над головою в критичний період життя. Керівництво знаходило можливість на запити волонтерів випікати і передавати частину продукції для забезпечення потреб населення міста Харкова і області.

       Подяка і шана колективу за їх героїчний труд в надскладних умовах!

       Разом до перемоги!!!

  • Поділитись: