Компанії ВЕНТА ЛАБ 20 років!

29 квітня компанія ВЕНТА ЛАБ святкує 20 років на ринку!

Ми щиро вітаємо наших активних членів ВАП з ювілеєм!

В святковий день

Прийміть вітання

Та найщиріші побажання:

Здоров’я, щастя та добра,

Наснаги, успіхів, тепла.

І повсякденно, повсякчас

Хай буде все у вас гаразд!

Успіхів і процвітання Вам на многії літа!

У зв’язку з цим клієнтам пропонують знижки на лабораторне обладнання (Прилад числа падіння GrainX, ВДК -VL та Вологонатуромір Wile 200)

Визначення Числа Падіння – основа отримання найкращого хліба

В сучасній промисловості контроль всіх технологічних етапів виробництва є буденним і необхідним для отримання якісної та конкурентної продукції. Дана частина загального технологічного процесу являє собою підґрунтя для забезпечення вироблення кращого товару, що буде економічно вигіднішим за товари-конкуренти і дозволить отримати якнайбільший прибуток.

З кожним роком матеріально-технічне забезпечення виробничих лабораторій все більше вдосконалюється та оновлюється, щоб мати змогу проводити весь необхідний контроль та слідкувати за якістю виготовленої продукції.

Борошномельна та хлібопекарська галузь не стала виключенням. Визначення «повної картини» всіх кількісних та якісних показників сировини є невід’ємною частиною технології виробництва борошна та продуктів з нього.

Одним з основних показників визначення якості зерна та, в подальшому, борошна з нього є — Число Падіння

Число Падіння (по Хагбергу) — це показник визначення активності амілолітичних ферментів зерна пшениці, жита (борошні з них), в основному це альфа-амілаза, що впливають на розщеплення крохмалю.

Альфа-амілаза — амілолітичний фермент, який активізується в процесі проростання зерна, що впливає на процес розщеплення крохмалю до цукрів. У зв’язку з процесом проростання зерна, різко підвищується активність ферменту альфа-амілази, тому молекули крохмалю проходять розщеплення і це призводить до зміни вологопоглинаючої здатності борошна, підвищується газоутворення, знижується вихід хліба та ряд інших хлібопекарських показників.

Ось тому, контроль показника числа падіння» (ЧП) дійсно є дуже важливим задля отримання борошна із постійними і стабільними показниками амілолітичної активності.

  • Поділитись: