16 березня незламний  Київ приймав фахівців хлібної галузі на щорічній бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес»

Галузеву бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес» відвідали понад 200 спеціалістів у сфері виробництва хлібобулочних виробів, серед яких: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, технологи, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництва, керівники борошномельних підприємств, представники профільних навчальних закладів, фахівці ритейлу, а також постачальники технологій, обладнання та пакування.

Безпечне і просторе приміщення бізнес-центру IQ дозволило ознайомитися з інноваційними рішеннями у сфері виробництва та пакування хлібобулочної продукції, а також обговорити шляхи вирішення деяких завдань, продиктованих новими політичними, економічними і соціальними реаліями.

З вітальним словом до учасників звернувся Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. Він наголосив про важливість таких бізнес-заходів, які дозволяють бути озброєними інформаційно. «Завжди повторюю вислів – «Хто володіє інформацією – володіє світом». Це дійсно правда, особливо в наш час. Наразі без достовірної та актуальної інформації неможливо приймати правильні управлінські рішення і, відповідно, досягти успіху. Захід, який ми проводимо сьогодні, є вкрай важливим і для нашого бізнесу, і для країни», – сказав О. Тараненко.

Під час заходу учасники ознайомилися з цікавими доповідями, аналітичними звітами, підтримали живе спілкування для пошуку рішень, спільної позиції щодо відстоювання прав українського виробника та економічної безпеки країни в складний воєнний період. Із доповідями виступили представники компаній «Про Консалтінг», «Зееландія», «Поле», «ПроТек Системз», «СОК ТРЕЙД», «ТАТфуд», RODALS, «Беверлі Вудс», «Бакіто», «Штерн Інгредієнтс Україна», а також Президент Всеукраїнської асоціації пекарів О.Тараненко, Голова Спілки «Борошномели України» Р. Рибчинський та зав. каф. технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів  Одеського національного технологічного університету Д. Жигунов.

Своїм баченням ситуації в хлібопекарській галузі про причини зменшення обсягів виробництва хліба, основні проблеми хлібопекарської галузі  та перспективи розвитку хлібопекарської промисловості поділився Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. Окремо експерт зупинився на питанні споживання та ціни на хліб у світі та співпраці між виробниками і торговельними мережами, яке, на його думку, необхідно врегулювати на законодавчому рівні. О. Тараненко підкреслив, що торговельні мережі, отримавши якісну продукцію і не продавши товар, перекладають на виробників свої комерційні ризики.

      Андрій Василенко, директор ДП «Зееландія» ознайомив учасників з Програмою підтримки малих і середніх пекарень України під час війни   #BAKE4UKRAINE.                         Мета проекту – (Від-) будувати постраждалі малі та середні підприємства хлібопекарської галузі та створити умови для збільшення кількості пекарень.

Отримувачі допомоги: Підприємства, які постраждали від війни; Переселенці;

Благодійні організації, які надають гуманітарну допомогу; Демобілізовані військові. Щира подяка ДП «Зееландія» за соціальні проекти,  які вони ведуть в Україні.

          Особливу зацікавленість викликала  панельна дискусія «Сучасна модель системи енергозабезпечення хлібопекарського підприємства» в рамках бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес», під час якої СЕО та співласник HD-group Шестопалов Борис  разом з експертами напрямку – Андрієм Антонюком із компанії Київхліб, Олексієм Шишкановим з Атмосфера та Сергієм Лотоховим з Energum ділилися власним досвідом,  як підприємства вирішують проблеми з енергопостачанням в умовах війни, яким є енергоринок сьогодні та розглядали тему сонячних електростанцій як інструмент економії коштів та резервного живлення.

«Той поштовх, який ми вимушено отримали під час важкого останнього року закладе для всіх індустріальних підприємств основні принципи функціонування їх у майбутньому – як для існуючих підприємств, так і при проектуванні нових об’єктів. Тепер завжди будуть враховуватися реалії життєзабезпечення. Централізовані системи показали досить високу ступінь вразливості, тому децентралізація джерел енергозабезпечення – це та реальність, з якою ми з вами зіткнемось», – зазначив під час модерування панельної дискусії Борис Шестопалов

Окрім того, в рамках заходу можна було ознайомитись на внутрішній виставці з рішеннями для хлібопекарів від компаній «Ітак», J4, «Вента Лаб», Rodals, «Протек Системз», «Р.П.С. ЛТД», «Енергум», «Беверлі Вудс», «Полімерцентр», «Олис», «РОДИННИЙ МЛИН», «Сок Трейд», «Атмосфера», «Добра Плюс», «Пак Трейд.

А також продегустувати продукцію від українських виробників

 хліба та хлібобулочної продукції від  компаній «Київський пекарний дім», «Бублик», «Десна», «Форнетті».

Організатори заходу – компанія Marko Pack і Всеукраїнська асоціація пекарів

Генеральний партнер – компанія «Ітак»

Щорічна бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес»  стала не просто інформаційним майданчиком, де можна було отримати актуальну інформацію та відповіді на важливі питання від експертів.  Вона дала можливість представникам ринку обмінятися практичним дієвим досвідом, поспілкуватись і отримати  відповіді на нагальні проблеми в хлібопекарській  галузі в складних умовах військового часу.

Щира подяка всім, хто долучився до цієї важливої події в якості спонсорів, партнерів, учасників, гостей

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

на каналі YouTube можно переглянути відеозвіт та повний запис конференції.

  • Поділитись: