Робота засідання пройшла в діловій конструктивній атмосфері. Члени Президії заслухали інформацію  про діяльність дирекції ВАП за 2019 рік.  Вся діяльність в першу чергу була направлена на захист галузевих інтересів членів асоціації в державних та громадських органах на всеукраїнському рівні. Президент ВАП  Череда В.В. працює в тісному контакті з держструктурами, обраний  до складу Громадської Ради і Комітету з Міжнародної торгівлі при  Мінекономрозвитку, приймає участь в роботі ТПП, Ради підприємців при КМУ, УСПП, Антикризової ради, Української Ради бізнесу та інших структурах. Велике значення надається проведенню експертизи проектів законодавчих та інших нормативно-правових актів з усіх питань, які зачіпають інтереси хлібопекарської галузі. Ця робота була проведена з урахуванням пропозицій і інтересів, перш за все, підприємств-членів асоціації.

Дирекція ВАП приймала активну участь в розробці експортної стратегії для харчової і переробної промисловості України.

Створений в 2004 році на базі ВАП Технічний комітет ТК 153 продовжує активно працювати в напрямку розробки національних стандартів на хлібобулочні і макаронні вироби. У 2019 році прийнято  2 національних  нормативних документи, а також  зміна до національного нормативного  документу з введенням в дію в 2019 році. Робота виконана за рахунок бюджету ВАП. Зараз ведеться розробка ще одного НД. Співпрацюємо зі спорідненими ТК та МТК, проводимо експертизу їх НД27 листопада 2019 року Керівною Радою Національного Органу Стандартизації (НОС) було прийнято рішення щодо розширення сфери діяльності та об’єктів стандартизації, які закріпили за ТК 153. Мінекономіки і Національний Орган стандартизації відзначили Подякою голову ТК і членів ТК за значний внесок у розвиток національної стандартизації, активну позицію, відповідальне ставлення до виконання основних функцій ТК 153 «Хлібобулочні та макаронні вироби» за 2019 рік.

Регулярно надається консультативна допомога підприємствам з технологічних проблем, а також рекомендації щодо  постачальників сировини, матеріалів і обладнання. Продовжуємо випуск галузевого видання «Інформаційний Вісник «Хлібопекарська галузь».

Підприємства ВАП взяли участь в конкурсі технічної допомоги GIZ «Енергоефективність в компаніях»  за підтримки Мінекономрозвитку і Держенергоефективності. 16 підприємств галузі, в тому числі 6 підприємств-членів ВАП, відібрали для проведення безкоштовного енергоаудиту. Представники цих підприємств прийняли в участь в стаді-турі в Німеччину і на наступному етапі на базі ВАП, 12 підприємств об’єднались і 1 березня 2019 року створили Мережу по проекту енергоефективності.  Учасники вже провели 3 виїзні зустрічі, 6 грудня 2019 року Київський БКК гостинно прийняв учасників Мережі енергоефективних хлібопекарів (МЕХ).

ВАП партнери декількох виставок, в рамках яких організовує конференції, експозиції, в рамках щорічної квітневої міжнародної виставки «Хлібопекарська і кондитерська індустрія», обов’язково проводиться конкурс. В 2020 року виставка відбудеться з 14 по 16 квітня, проводиться опитування щодо тематики Конкурсу і конференції. Вже декілька років поспіль організатори польських виставок Bakepol і PolagraTech  надають можливість членам асоціації поділитись своїми досягненнями з польськими колегами на стенді ВАП.

Члени Президії ухвалили рішення продовжити участь в роботі державних і громадських організаційпо захисту інтересів  підприємств галузі на всіх рівнях законодавчої та виконавчої влади, продовжити активну роботу по всіх напрямках діяльності.Роботу дирекції ВАП визнали задовільною.

  • Поділитись: