Хліб – найпоширеніший продукт на нашому столі. Багато хто навіть не уявляє собі повноцінне харчування без нього. Хліб, випечений з натуральних продуктів, природно швидко псується, особливо влітку, тож виникає питання, як довше зберегти його свіжість.
Якісний натуральний хліб зазвичай зберігається не довше 48 годин. Тому ми рекомендуємо у літній період не купувати хліба у великій кількості, а лише на 1-2 дні споживання, після чого поновлювати запаси свіженьким продуктом.
Після придбання виріб має бути звільнений від пакувальної оболонки чи пакета. Краще тримати хліб в дерев’яному, емальованому посуді, або в тканинному мішечку. А влітку зберігайте хлібні вироби в холодильнику, оскільки зачасту температура повітря на кухні в цю пору дуже висока і буханець може зіпсуватися. Оптимальні умови для зберігання різних сортів хліба при температурі не вище +28 °С і не нижче +4 °С – +6 °С та відносній вологості повітря, що не перевищує 75%. Виробник гарантує відповідність хліба вимогам стандарту за умови дотримання правил зберігання.
Якщо трапилось так, що хліб запліснявів – протрібно ретельно вимити та обробити оцтом ємкість, в якій він зберігався. Без проведення таких заходів наступна буханка теж швидко запліснявіє. Також бажано для профілактики щотижня протирати свою хлібницю слабким розчином оцту.
Бережіть своє здоров’я та відповідально ставтеся до споживання не лише хліба а й усіх продуктів харчування, враховуючи умови зберігання та термін придатності.