Хліб був відомий ще за часів Єгипетських фараонів, та мав особливе значення у раціоні стародавніх єгиптян.
Хліб був пшеничний або ячмінний. Існувало безліч різновидів хліба і булочок, що відрізнялися борошном, формою, ступенем пропеченості. Відомо до 20 слів, які застосовувались в епоху Давнього царства для позначення різних видів хлібобулочних виробів. Доволі популярними були гостроверхий, округлий, ячмінний, свіжий, маленька кругла паляниця, пиріг-шенес.
Цікавий і той факт, що вже в ті часи (понад 5-6 тисячоліть тому) єгиптяни володіли мистецтвом розпушувати тісто шляхом його бродіння, використовуючи мікроорганізми – хлібопекарські дріжджі та молочнокислі бактерії.