Останні роки існує думка, що споживання хліба слід обмежувати, але ми готові ії спростувати, адже дослідження нутриціологів довели, що хліб їсти корисно і ось, чому:
– ви отримуєте більше енергії. Так, хліб – це вуглеводи, але хто сказав, що вони неодмінно шкідливі для нашого організму? Правильний хліб з включенням насіння і висівок – це важливе джерело енергії та клітковини, які забезпечують нас силами.
– ви будете здоровіші в цілому. Огляд досліджень, опублікованих у 2016 році в American Journal of Clinical Nutrition, показав, що цільнозернові вуглеводи можуть знизити ризики смерті від будь-якої причини, серцево-судинних захворювань або раку. Ви отримаєте найбільшу користь, споживаючи принаймні три порції цільнозернових злаків на день, але лише одна щоденна порція може знизити ризик хронічних захворювань.
– ви будете жити довше. Дослідники з Гарвардської школи громадського здоров’я виявили зв’язок між дієтою, багатою цільнозерновими продуктами, і ризиком смерті. Їх результати, опубліковані в 2015 році в JAMA Internal Medicine, показали, що споживання цільного зерна знижує загальний ризик смерті, особливо від серцево-судинних захворювань, як у чоловіків, так і у жінок.
А як ви ставитесь до хліба? Чи обмежуєте себе, або споживаєте в задоволення і який хліб обираєте найчастіше?