Головна | Прес-центр | Новини | UFEB: Долучайтесь до змін умов співпраці з рітейлом

UFEB: Долучайтесь до змін умов співпраці з рітейлом

Рада з питань експорту продовольства (UFEB) ініціює початок роботи по зміні законодавства в сфері торгівлі та запрошує українських виробників продовольства прийняти активну участь.

За останні півроку ми отримали чимало звернень від українських виробників стосовно умов співпраці з українським рітейлом: збільшення ретробонусу з кожним роком; відтермінування платежів до 180 днів; витіснення українського продукту з полиць; створення неконкурентних умов співпраці, і цей список можна продовжувати.

Однією з причин виникнення даних ситуацій є те, що на законодавчому рівні в Україні на відміну від Європейського Союзу та Російської Федерації не узгоджені умови співпраці з рітейлом та загалом, державне регулювання не здійснюється в даному секторі. Держава протягом багатьох років не помічає цих проблем та ніяк їх не вирішує.

Саме тому, очевидно, що одним із можливих вирішень ситуації є внесення змін на законодавчому рівні та контроль по їх дотриманню.

Долучайтесь і створюйте робоче середовище в якому вигідно працювати та розростатись!

Щоб долучитись до змін, заповнюйте анкету за посиланням: http://bit.ly/2mHmpXL.

Кроки по реалізації:

1. Збір інформації по формах співпраці окремих підприємств та галузей з рітейлом.
  2. Проведення порівняльного аналізу Цивільного Кодексу України та законодавства в сфері торгівлі із аналогічним законодавством в ЄС та РФ.
  3. Залучення юристів та експертного середовища з метою розробки варіантів механізму регулювання.
  4. Збір ініціативної групи та обговорення запропонованих варіантів регулювання даних процесів.

*Анонімність участі в ініціативній групі гарантуємо.

У разі виникнення питань:
info@ukrainian-food.org
Вікторія Долгова