Головна | Прес-центр | Новини | Конференція «Впровадження системи контролю безпечності харчових продуктів на хлібопекарських підприємствах України».

18 жовтня 2017 року,  в рамках X Міжнародної виставки LABComplEX відбулася  конференція «Впровадження системи контролю безпечності  харчових продуктів на хлібопекарських підприємствах  України». Організатори конференції  Всеукраїнська асоціація пекарів та представництво «Гостол-Гопал д.о.о.»  в Україні.

Конференція розпочалася з привітання усіх учасників з професійним святом – Днем працівників харчової промисловості.

Далі спікери виступили з доповідями на теми:

«Закон  України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (Борейко Оксана, завідувач сектору оцінки ризиків Управління державного контролю Держпродспожив служби, та Кузьменко ЛюдмилаОлексіївна, начальник науково-технічного відділу споживчих експертиз ДП «Укрметртест стандарт»);

«Особливості впровадження діючих процедур НАССР на підприємствах  хлібопекарської галузі» (Бєлофастова Олена Іванівна, генеральний директор FortiusQualityGroup, аудитор AQC);

«НАССР – основа систем управління безпечністю харчових продуктів» (Фесенко Світлана Вікторівна, директор зі стратегічного розвитку FortiusQualityGroup).

Система НАССР є єдиною системою забезпечення безпеки харчової продукції, принципи якої довели свою ефективність і прийняті міжнародними організаціями

Використання системи НАССР дозволяє перейти від випробування кінцевого продукту до розробки превентивних методів. Вона зменшує ризик виникнення випадків щодо загрози їх безпечності. Система НАССР не є автономною програмою, її основою є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути запроваджені і підтримуватися належним чином. Такий підхід вимагає від персоналу потужностей підприємств харчової промисловості дотримання цих принципів, забезпечення знань та практичних навичок у розробленні, впровадженні систем управління безпечністю, їх ефективному функціонуванні.

Для представників хлібопекарської галузі конференція та обговорення питань  щодо впровадження та дії системи НАССР – надзвичайно важлива тема, адже вже через рік ця система безпечності повинна діяти на кожному підприємстві харчової промисловості.

Після доповідей, керівництво «Гостол-Гопал д.о.о.» в Україні провели цікаву презентацію обладнання компанії «Гостол», розповіли про переваги та перспективи співпраці.

Кожне підприємство має особливі потреби, і компанія «Гостол-Гопал д.о.о.» знає, як їх задовольнити, пропонуючи конкретні рішення, в результаті клієнт отримує унікальний об’єкт, який відповідає його потребам, при цьому гарантована найвища якість, як з технічної, так і з конструкторської точки зору.

Компанія співпрацює з багатьма хлібопекарськими підприємствами України, як з великими, так і з малими, встановлює своє обладнання в цехах провідних гравців ринку.

Завершилася конференція нагородженням директором Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Морозом М.А. Дипломами з нагоди Дня працівників харчової промисловості України кращих представників компаній – членів Всеукраїнської асоціації пекарів:

ПАТ «Київхліб»,

ТОВ «Київхліб»,

ТОВ «Одеський коровай»,

ТОВ «Холдингова компанія «Хлібні інвестиції»,

ТОВ «Перший Столичний хлібозавод»,

ПАТ «Теремно Хліб»,

ТОВ «Управлінська компанія «Агросервіс 2000» (ТМ «Хлібодар»),

ПрАТ «Концерн Хлібпром»,

ПрАТ «Харківський хлібокомбінат «Слобожанський»,

Українсько-іспанське ТОВ «Урожай»,

Дочірнє підприємство «Дьолер Україна».