Головна | Прес-центр | Новини | 530 млн грн на закупівлю хліба через Prozorro

530 млн грн на закупівлю хліба через Prozorro

Минулого року система публічних електронних закупівель Prozorro була визнана однією з найращих реформ України. 1 серпня 2016 року використання системи стало обов’язковим  для всіх державних органів влади та підприємств. Prozorro отримало міжнародну премію у сфері публічних закупівель PublicSector Procurement Award та отримала премію Open Government Awards (відзначає громадські ініціативи, які використовують урядові дані для досягнення соціально важливих цілей).

Загалом у першому кварталі 2017 року було оголошено 5,4 тис. тендерів на закупівлю хліба з очікуваною вартістю в 530 млн грн. Конкуренція склала 2,13 учасники на одні торги.

Кіль-ть тендерів

Очікувана вартість лотів

Середня кіль-ть пропозицій на торги

532 113 679,43

2,13

Як видно, то хлібна галузь у Prozorro є низьконкурентною. Ще цікавий момент, що 519 тендерів не відбулось, оскільки на них не було пропозицій. А очікувана вартість закупівель склала майже 91 млн грн.

Кількість

Очікувана вартість

91 209 554  грн

Інший показник, на який треба звернути увагу – кількість тендерів, які завершилися з одним учасником, а таких було 643 і їхній загальний бюджет склав майже 31 млн грн. Тобто ті, хто прийшли на тендер просто подали свою пропозицію та перемогли.

Кількість

Очікувана вартість

30 427 060 грн

Система Prozorro – це не тільки найкраща та найдієвіша реформа України, завдяки їй був відкритий новий ринок – величезний ринок державних закупівель. Він поки ще не наповнений величезною кількістю бізнесу і відкритий для того, щоб продавати свої товари.