УкрРусEng
Головна | Досягнення

Досягнення

За час своєї діяльності ВАП:

1. Надала організаційну допомогу у створенні і становленні Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості і суміжних галузей.

2. Надала організаційну допомогу у створенні Недержавного професійного пенсійного фонду "Хлібний ".

3.  Зареєструвала Всеукраїнську газету "Хлібна газета", ТОВ "Видавничий дім "Хлібна газета".

4.  Домоглася створення технічного комітету стандартизації ТК 153 "Хлібобулочні та макаронні вироби". Здійснює функції секретаріату ТК 153.

5. Створила Спеціалізовану дегустаційну комісію ВАП.

6. Ініціювала створення обласних комісій Держспоживстандарту України по проведенню досліджень хлібобулочних, кондитерських і макаронних виробів на відповідність вимогам нормативних документів із залученням Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" і Всеукраїнської асоціації пекарів.

7. Брала участь у розробленні нормативно-правових актів:

7.1. Розроблені і направлені у Верховну Раду України зміни і доповнення до проекту Закону України "Про хліб і хлібобулочні вироби" (зареєстрований 16.04.04 р. № 5270).

7.2. Розроблені і направлені у Верховну Раду України зміни і доповнення до проекту Закону України "Про професійні і міжпрофесійні об'єднання в агропродовольчий сфері" (у редакції 10.06.2005 № 5702).

7.3.  Розроблені і направлені у Верховну Раду України зміни і доповнення до проекту Закону України "Про внесення доповнень у Закон України "Про якість та безпечність харчових продуктів і продовольчої сировини" (щодо вимог маркування упакованих хлібобулочних виробів) (зареєстрований 14.07.05р. №7816).

7.4.  Ініційовано внесення змін у Закон України від 23.06.2005 №2715-ІV "Про внесення змін у Митний тариф України" (зменшено ставки ввізного мита на хлібопекарське обладнання від 30 до 100%).

7.5. Ініційоване перед Держспоживстандартом України питання про внесення змін у Закон України "Про безпеку і якість продуктів".

7.6. Ініційовано скасування Постанови КМУ від 24.07.03 р. № 1150 "Про недоліки в роботі окремих органів виконавчої влади по забезпеченню продовольчої безпеки і заходу щодо стабілізації ринку основних продовольчих товарів", що надавала право місцевим органам влади регулювати ціни на хлібобулочні вироби (Постанова КМУ від 31.08.05 р. №832).

7.7. Розроблено проект Постанови КМУ "Про деякі питання підтримки діяльності підприємств агропромислового комплексу".

8. Домоглася створення Робочої групи при Віце-прем'єр міністрі України з питань АПК по координації ринку зерна. Група вирішувала питання про забезпечення продовольчим зерном і борошном підприємств хлібопекарської галузі України.

9. Домоглася внесення до плану Державної стандартизації на 2005-2006 рр. розробку 12 національних стандартів (ДСТУ) на хлібобулочні і макаронні вироби (Наказ Мінагрополітики від 26.08.2005 р. №432 і лист УкрНДНЦ від 08.09.2005 р. №1-3/1-8840).

10. Згідно з Тематичним планом та укладеними договорами з Мінагрополітики створила авторські колективи і розробила 12 технічних завдань, а також першу редакцію проектів 12 ДСТУ.

11. Почала реалізацію програми з Державним експортно-імпортним банком України по пільговому кредитуванню хлібопекарських підприємств щодо відновлення основних фондів.

12. Розробила пропозиції щодо внесення змін у Методичні рекомендації з проведення моніторингу цін і тарифів на споживчому ринку в розрізі регіонів, затверджених наказом Держцінінспекції від 23.06.03 №9.         
Зазначені Методичні рекомендації з урахуванням пропозицій ВАП розроблені Держцінінспекцією відповідно до Порядку проведення моніторингу цін і тарифів на споживчому ринку, затвердженим постановою КМУ від 13.06.2002 р.     № 803 (зі змінами, внесеними постановою КМУ N 288 від 13.04.2005).

13. Розробила пропозиції щодо внесення змін до "Методичних рекомендацій з формування собівартості продукції (робіт, послуг) у хлібопекарській промисловості", що затверджені Державним департаментом продовольства України (наказ № 17 від 20.04.2004 р.).

14. Пропагувала діяльність хлібопекарських підприємств через засоби масової інформації.

15. Відстоювала на всеукраїнському і регіональному рівнях інтереси підприємств-членів Асоціації.

16. Створила єдину інформаційну базу даних основних економічних показників діяльності підприємств-членів ВАП і хлібопекарської галузі України.

17. Розробила і зареєструвала веб-сайт Асоціації.

18. Виконувала поточні завдання членів Президії ВАП.